Ryanair - de goedkoopste maatschappij van Europa

Over Ryanair

Ryanair biedt zeer goedkope vliegtickets vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze en Londen Stansted. In de afgelopen tien jaar heeft de airline een stormachtige groei doorgemaakt. Veel Europese steden en regio's zijn voor minder dan honderd euro per persoon bereikbaar geworden voor Nederlandse reizigers.

Vliegvelden

Ryanair heeft een basis in Eindhoven. Vanaf dit vliegveld worden veel vluchten naar Europese regionale luchthavens uitgevoerd. Naast Eindhoven vliegt Ryanair ook vanaf Dusseldorf Weeze, Brussel Charleroi en Amsterdam Schiphol. Met name het vliegveld van Dusseldorf Weeze is gunstig gelegen voor Nederlandse reizigers.

Aan boord

De service aan boord van Ryanair vluchten is erg eenvoudig. Er is een mogelijkheid tot het kopen van snacks en drankjes.

Toegestane bagage

Alle passagiers hebben het recht om 1 stuk handbagage mee te nemen in het vliegtuig. Dit stuk hand bagage mag de maximale afmetingen hebben van 40cm x 20cm x 25cm. Als u meer bagage mee wilt nemen kunt u voor 10 tot 12 euro een 10 kg check-in tas kopen met de maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Check-in

Vanaf 15 dagen tot 4 uur voor het vertrek kan men online inchecken.

Instappen

In tegenstelling tot de meeste luchtvaartmaatschappijen geeft Ryanair geen stoelnummers bij het inchecken. Bij het instappen kan een willekeurige stoel worden uitgezocht. Tegen betaling kan een instap priority worden gekocht waarmee als eerste toegang tot het vliegtuig wordt verkregen.

Vloot

Ryanair maakt gebruik van Boeing 737-800 vliegtuigen. Van dit type heeft Ryanair meer dan 400 vliegtuigen.

Historie

Ryanair is in 1985 opgericht door Tony Ryan. Na een herstructurering in 1991 is Michael O'Leary aangesteld om het bedrijf te gaan leiden. Daarna is Ryanair aan een jarenlange sterke opmars begonnen dat de airline tot een van de grootste en winstgevendste van Europa heeft gemaakt.

Grootste pluspunt

Door het gebruik van regionale vliegvelden en efficiënte marketing kan Ryanair zeer goedkope vliegtickets aanbieden. Ryanair is op afstand de goedkoopte airline van Europa.

www.ryanair.com